Trainers van Belgische clubs in de problemen: Bijltjesdag komt eraan

Trainers van Belgische clubs in de problemen: "Bijltjesdag komt eraan"

26-09-2016 08:03

Bob Peeters krijgt binnenkort mogelijk het gezelschap van een andere ontslagen trainer. Het ziet ernaar uit dat er snel opnieuw een trainer ontslagen zal worden in België. Dat denkt ook Marc Hendrikx.

“Let op mijn woorden, bijltjesdag komt er deze week weer aan", vertelt hij in Het Belang van Limburg. De analist denkt ook te weten wie moet vrezen voor zijn job. "Er zullen opnieuw enkele trainers de laan uitgestuurd worden en dan denk ik in eerste instantie aan Georges Leekens bij Lokeren. Zijn werk is daar toch voor 90% klaar", zegt Hendrikx fijntjes.

De ex-speler hoopt echter niet dat er opnieuw een trainer ontslagen wordt. "Ik blijf het ongehoord vinden hoe Belgische clubs met hun trainer omspringen. Ze moeten in eerste instantie de analyse maken welke trainer bij hen past en wat ze van hem verwachten. Als ze op die basis een coach kiezen, kan het niet aan hem liggen dat er twee wedstrijden op rij verloren worden", klinkt het.

Leekens is niet de enige die in vraag wordt gesteld. Ook Stijn Vreven (Waasland-Beveren) en Glen De Boeck (Royal Excel Moeskroen) moeten vrezen voor hun job. Eerder dit seizoen werden Bob Peeters (KVC Westerlo) en Yannick Ferrera (Standard) al ontslagen.