Anderlecht eert twee vedetten van recente jaren bij aftrap tegen Westerlo

Anderlecht eert twee vedetten van recente jaren bij aftrap tegen Westerlo

25-09-2016 21:09

RSC Anderlecht heeft het publiek verwend bij de aftrap van het competitieduel tegen KVC Westerlo. De Belgische recordkampioen nodigde namelijk twee publiekslievelingen uit van de voorbije jaren: Roland Juhasz en Ahmed Hassan mochten de wedstrijd op gang trappen.

Juhasz was in totaal zeven seizoenen actief bij paars-wit. Tussen 2005 en 2012 ontpopte de Hongaar zich tot een sterkhouder achterin de Brusselse defensie. Daarnaast was hij ook offensief van waarde: op standaardsituaties was de lange mandekker immers aartsgevaarlijk. Momenteel voetbalt Juhasz nog steeds, in zijn thuisland bij Videoton. Hij was ook aanwezig met zijn land op het voorbije EK in Frankrijk.

Als de Anderlecht-fans terugdenken aan Hassan, gaat hun hartje nog steeds dat tikje sneller slaan. De Egyptische spelmaker kwam slechts twee seizoenen uit voor de Brusselaars (tussen 2006 en 2008), maar daarin imponeerde hij met zijn technische bagage en spelinzicht. In 56 optredens voor Anderlecht vond hij bovendien twintig keer de weg naar doel.