De Bruyne kent voorlopige prognose voor blessure, extra testen noodzakelijk

De Bruyne kent voorlopige prognose voor blessure, extra testen noodzakelijk

25-09-2016 20:41

Kevin De Bruyne zou volgens de eerste prognoses zo'n vier weken buiten roulatie zijn. De Rode Duivel blesseerde zich zaterdag aan het eind van de Premier League-partij tegen Swansea City. De spelmaker mist met zekerheid twee kwalificatiewedstrijden voor het WK begin oktober.

Mocht het voor De Bruyne bij die vier weken blijven, dan valt de schade al bij al nog behoorlijk mee. Toen de draaischijf van City het terrein verliet zaterdagmiddag, vreesden waarnemers het allerergste. De volgende dagen staan er wel nog enkele bijkomende testen op het programma om de aard van de blessure helemaal precies te maken, meldt Sporza.

Hoewel De Bruyne dus 'slechts' vier weken aan de kant lijkt te zullen staan, mist hij in die tijdspanne wel behoorlijk wat belangrijke wedstrijden. Niet alleen in de Premier League en in de Champions League met Manchester City, maar ook bij de Rode Duivels komt de timing ongelegen. Op 7 oktober geeft België immers Bosnië van de partij, drie dagen later is Gibraltar de tegenstander. Vooral in die eerste wedstrijd zal De Bruyne gemist worden.