Racing Genk gaat met de billen bloot tegen imponerend KV Kortrijk

Racing Genk gaat met de billen bloot tegen imponerend KV Kortrijk

Gepubliceerd: zondag 25 september 2016 om 19:51zo 25-09-2016 om 19:51

Racing Genk lijkt maar niet af te raken van zijn uitcomplex. Ook tegen KV Kortrijk waren de Limburgers weer onherkenbaar. Een sterk Kortrijk profiteerde en stuurde Genk met 4-1 naar huis. 

Genk stond al achter voor de wedstrijd goed en wel begonnen was. Timothy Castagne kreeg geen controle over een gevaarlijke voorzet, Andriy Totovytskyy was alert en trapte de 1-0 binnen. Onder aanvoering van een opnieuw overtuigende Idriss Saadi zocht Kortrijk meteen naar de 2-0, maar de match viel al snel stil. Vlak voor rust lukte het toch nog: na een knappe combinatie van de thuisploeg maakte Xavier Mercier de tweede treffer.

Peter Maes greep tijdens de rust in. Leon Bailey moest eraf, Leandro Trossard kwam hem vervangen. Trossard speelde bijna een sleutelrol toen hij in het strafschopgebied werd geraakt door Romain Métanire. De ref floot niet, tot grote woede van de Genkenaars. Tot overmaat van ramp werd het even later 3-0. Métanire gaf een perfecte voorzet op Saadi, en dan is het bijna altijd raak. Genk moest de kelk tot op de bodem ledigen, want even later maakte opnieuw Saadi de 4-0: hij zit nu al aan zeven doelpunten. De eerredder van Leandro Trossard was niet meer dan een pleister op een houten been.

KV Kortrijk duikt zo terug de eerste zes in en wordt een te duchten klant voor Play-Off 1. Racing Genk is zowaar afgezakt naar een tiende plaats. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws