De Boer blijft krasselen bij Inter ondanks doelpunt van Perisic

De Boer blijft krasselen bij Inter ondanks doelpunt van Perisic

25-09-2016 17:04

Inter is er zondagmiddag niet in geslaagd om in eigen huis te winnen van Bologna. Het bleef 1-1. Met name in de eerste helft presteerde de thuisploeg zéér teleurstellend. Trainer Frank De Boer greep al na een halfuur keihard in. 

De onthutsend slecht spelende Geoffrey Kondogbia - vorig jaar voor ruim dertig miljoen euro overgenomen van AS Monaco - werd door zijn trainer geslachtofferd. Assane Gnoukouri kwam in het veld. Op dat moment stond het al 1-0 voor de gasten. Mattia Destro, voormalig jeugdspeler van Inter, passeerde goalie Samir Handanovic na een klein kwartier.

De ingreep van De Boer had al vrij snel het gewenste effect. Op aangeven van Antonio Candreva schoot ex-Bruggeling Ivan Perisic na 37 minuten spelen fraai raak. Inter ging daarna hartstochtelijk op zoek naar de overwinning, maar gescoord werd er - ook na de pauze - niet meer. Andrea Ranocchia kreeg in blessuretijd een gigantische kans, maar de Inter-verdediger kopte van dichtbij naast. Omdat AS Roma eerder op de dag verloor, passeert Inter die ploeg op de ranglijst (11 om 10 punten). De Nerazzurri hebben na zes duels vier punten minder dan koploper Juventus.

Sassuolo, dat donderdag Racing Genk in de ogen kijkt in de Europa League, boekte een mooie zege. Het won thuis met 1-0 van Udinese en staat zo negende. Gregoire Defrel maakte de enige goal.

Overige uitslagen
Sassuolo - Udinese 1-0
Lazio - Empoli 2-0