Charleroi maakt thuisreputatie waar en doet 'Zebraatje-over' met KV Oostende

24-09-2016 22:21

Charleroi heeft tegen KV Oostende nog maar eens bewezen dat het thuis altijd net iets meer kan. Het won met 2-1 van KV Oostende, waardoor de Zebra's over de Kustboys springen in de stand.

In een evenwichtige eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong via Mamadou Fall. Met een splijtende pass stond Damien Marcq aan de basis van de openingsgoal. Na de rust kreeg Charleroi enkele kansen om de zege veilig te stellen, maar voorin waren de Zebra's onvoldoende scherp.

Zeven minuten voor affluiten leek Charleroi het deksel op de neus te krijgen. Clinton Mata veroorzaakte een strafschop en Knowledge Musona maakte vanaf elf meter de gelijkmaker.

Toch bleven de drie punten in het Zwarte Land. Chris Bedia verschalkte Silvio Proto met een stift en de 2-1 stond op het bord. Door de zege telt Charleroi nu net zoals Anderlecht en AA Gent vijftien punten. Dat zijn er twee meer dan KV Oostende.