Schoofs dompelt ex-club onder in rouw in absolute slotseconde

Schoofs dompelt ex-club onder in rouw in absolute slotseconde

Gepubliceerd: zaterdag 24 september 2016 om 22:01za 24-09-2016 om 22:01

Rob Schoofs heeft KAA Gent naar een vierde zege in deze competitie geschoten. Uitgerekend tegen zijn ex-club Sint-Truiden was de middenvelder van goudwaarde voor de Buffalo's: eerst leverde hij de assist voor de openingsgoal van Jérémy Perbet, in de slotseconde scoorde hij zelf de winnende.

De supporters van STVV hingen voor de wedstrijd nog een spandoek op van Schoofs om de ex-kapitein van de Kanaries te eren. Maar toen Schoofs in de blessuretijd de winnende goal scoorde, moest het spandoek eraan geloven. De zege van de Buffalo's kwam misschien laat tot stand. De overwinning was zeker verdiend.

In de eerste helft was de thuisclub al baas, maar voor goals moesten we wachten tot de tweede helft. Jérémy Perbet opende na 54 minuten de score. Na een corner kopte de Fransman raak. STVV kreeg in de Ghelamco Arena amper iets klaar, maar twintig minuten voor het einde trof Stef Peeters plots raak. Met een vrije trap brengde hij STVV langszij. Ondanks de fraaie treffer bleef STVV uiteindelijk toch achter met lege handen. Met dank dus aan ex-Kanarie Schoofs.

Door de zege staat AA Gent nu op de derde plaats met vijftien punten. STVV staat elfde met zeven punten.  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws