Swingend Arsenal is al na 45 minuten klaar met machteloos Chelsea

24-09-2016 20:26

Arsenal heeft zaterdagavond een klinkende thuiszege geboekt op stadgenoot Chelsea: 3-0. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. De overwinning betekende een fraaie bekroning van het jubileum van Arsenal-manager Arsène Wenger, die twintig jaar geleden in dienst trad bij de Premier League-grootmacht.

The Gunners hadden het in de eerste helft ouderwets op de heupen tegen het Chelsea van manager Antonio Conte. Binnen vijftien minuten stond het 2-0. Aan de eerste treffer ging een gigantische fout van Gary Cahill vooraf. De international leverde de bal zomaar in bij Alexis Sanchéz, die kon afstomen op Thibaut Courtois en mooi afwerkte.

De tweede Arsenal-goal was zéér fraai. De Londenaren combineerden over diverse schijven en speelden de Chelsea-defensie helemaal aan gort. Uiteindelijk was Theo Walcott het eindstation. De aanvaller kon simpel binnentikken. Nog voor rust werd de wedstrijd beslist. Een volley van uitblinker Mesut Özil viel via de binnenkant van de paal binnen.

Na de pauze bleef Arsenal domineren. Ondanks een aantal kansen voor beide teams werd er niet meer gescoord. De ploeg van Wenger stijgt naar plek drie, Chelsea blijft op de achtste plaats hangen.