Ranieri verklaart zwak spel Leicester: 'Gebeurt normaal niet, heel vreemd dit'

Ranieri verklaart zwak spel Leicester: 'Gebeurt normaal niet, heel vreemd dit'

24-09-2016 18:21

Leicester City heeft dit seizoen al net zo vaak verloren als in het gehele voorgaande seizoen. De regerend landskampioen van Engeland ging ook zaterdagmiddag weer onderuit, ditmaal bij Manchester United (4-1). Manager Claudio Ranieri legt de vinger op de zere plek.

Al voor rust keek Leicester tegen een 4-0 achterstand aan. "In de eerste twintig minuten was er niet zoveel aan de hand. Daarna ging het mis bij standaardsituaties. We kregen drie goals tegen uit een hoekschop, dat mag simpelweg niet gebeuren", probeert de oefenmeester, in gesprek met Sky Sports, het zwakke spel van zijn ploeg te verklaren.

"Dat betekent dat we onvoldoende geconcentreerd waren. Normaal gesproken geven we weinig weg bij dode spelmomenten, heel vreemd dit", vervolgt Ranieri. "We moeten na deze tegenvaller snel ons hoofd leegmaken, want er komen in korte tijd veel wedstrijden aan." Leicester staat na zes duels met zeven punten op een teleurstellende elfde plek.

Komende dinsdag staat voor Leicester het Champions League-duel met FC Porto op het menu. Met het oog op deze wedstrijd haalde Ranieri sterspelers Jamie Vardy en Riyad Mahrez vroegtijdig naar de kant. 

Lees ook: Hoofdrollen voor Blind en Pogba tijdens imponerende United-zege op Leicester