Vrouw Buffel strijdt voor altijd tegen kanker: Spreken niet meer over toekomst

Vrouw Buffel strijdt voor altijd tegen kanker: "Spreken niet meer over toekomst"

Gepubliceerd: zaterdag 24 september 2016 om 09:34za 24-09-2016 om 09:34

Thomas Buffel zit samen met zijn vrouw Stephanie al jaren in een zware periode. Stephanie strijdt namelijk al jaren tegen darmkanker. Al twee jaar vecht ze tegen de ziekte. 

Toen Stephanie genezen leek, sloeg het noodlot opnieuw toe. "En nu durven de dokters zich niet meer uit te spreken over de toekomst. Wat ik zeker weet, is dat ik zal moeten leven met een behandeling tegen chronische kanker. Je kan niet oneindig blijven opereren, hé", vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.

"Het probleem is dat ik al sinds april geen chemo meer kan krijgen, omdat ik te verzwakt was. Tot dan kreeg ik om de twee weken chemo, maar ik ben daarmee moeten stoppen. Ik kon op den duur zelfs amper eten, amper slapen van de pijn. Dat is het dubbele: ik heb chemo nodig om ervoor te zorgen dat de tumor in mijn buik niet overslaat naar een vitaal orgaan of in mijn bloedbaan terechtkomt, maar mijn lichaam kan die chemo voorlopig dus niet aan", klinkt het.

Intussen kan Stephanie weer lachen, al is het toch altijd gemoedelijk. "Gelukkig heb ik geen agressieve tumor. In juli is er een hematoom in mijn buik weggenomen en toen hebben de dokters gezien dat de tumor niet al te zeer was gegroeid. De situatie nu is dus niet levensbedreigend. In oktober moet ik opnieuw onder de scanner. Dat wordt weer een bang moment", besluit ze.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws