'Zlatan zei tegen me: ik breek je benen als je hem ergens anders heen brengt'

'Zlatan zei tegen me: ik breek je benen als je hem ergens anders heen brengt'

24-09-2016 09:20

Mino Raiola heeft deze zomer een wereldrecord verbroken met de transfer van Paul Pogba naar Manchester United. Hij móest ook wel, want anders had een andere cliënt van hem, Zlatan Ibrahimovic, op zijn stoep gestaan.

"Zlatan had als eerste getekend, belde me op en zei: je waagt het niet Pogba ergens anders heen te brengen, want dan breek ik je benen", zegt Raiola in een zeer uitgebreid interview met de Volkskrant. De Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer verdiende goud geld aan Pogba, maar stelt dat het niet 20 miljoen is, zoals in de media opdook. "Dat is niet waar."

De grote vraag is waarom dat dan wel wordt geschreven. "Omdat ze iets moeten schrijven. Journalisten zijn net papegaaien. In zo'n deal draait het echt niet meer om de commissie. Als je geen buschauffeur kunt betalen, hoef je ook geen Rolls Royce te kopen", vervolgt Raiola, die in zijn stal natuurlijk niet allemaal grote spelers zoals Pogba heeft.

"Mijn vak is: tegenover één Pogba staan negentien niet-Pogbatjes", zegt Raiola. "Aan die negentien niet-Pogbatjes heb je net zo veel werk als aan die ene Pogba. En daar verdien je vaak niets aan. Die hebben geen flashy carrière, maar ze verwachten dat ik ze goed vertegenwoordig. Zo'n transfer van Pogba is het resultaat van jaren werk, niet van een maand."