Barcelona en Real vochten om speler van Anderlecht: Zaten achter mij aan

Barcelona en Real vochten om speler van Anderlecht: "Zaten achter mij aan"

24-09-2016 08:57

Het Belgische avontuur lijkt de laatste kans te zijn van Diego Capel. Ooit een Spaans toptalent, nu in de Belgische competitie. De carrière van de flankspeler had er helemaal anders kunnen uitzien.

Op zijn twaalfde deelde Capel nog de kleedkamer met onder andere Gerard Piqué en Cesc Fabregas. Hij kon niet aarden bij Barcelona en keerde na amper een jaar terug naar zijn thuisbasis. Daar brak hij door bij FC Sevilla. "Ik heb met geweldige spelers gevoetbald: Dani Alves, Jesus Navas en noem maar op'', vertelt Capel in Het Nieuwsblad. "We horen elkaar nog af en toe. Dan deel ik mijn ervaringen over Anderlecht en zij vertellen mij wat er bij hun clubs gebeurt. Fijn toch?''

In 2008 leek Capel één van de grote namen in het voetbal te gaan worden. Barcelona slaagde er niet in om David Silva aan te trekken. Pep Guardiola zou daarna zijn pijlen gericht hebben op Capel, maar Sevilla wilde hem niet laten gaan. Ook Real Madrid toonde interesse."Real Madrid en Barcelona zaten inderdaad achter mij aan. Het is er nooit van gekomen en de ware toedracht ken ik nog altijd niet", aldus een teleurgestelde Capel.