Standard liep Belgisch toptalent mis: Het jeugdbeleid daar is een puinhoop

Standard liep Belgisch toptalent mis: "Het jeugdbeleid daar is een puinhoop"

24-09-2016 08:11

AFC Ajax heeft met Nathan Leyder (19) een talentvolle landgenoot in de kern rondlopen. De verdediger vertrok al op jonge leeftijd naar Nederland. Er waren nochtans genoeg aanbiedingen in België en nog daarbuiten.

Zo weet Fan! dat Anderlecht, Gent, Standard, Aston Villa en Valenciennes de verdediger wilden aantrekken. Hij koos uiteindelijk toch voor Ajax. "Na een rondleiding in de ArenA en in het oefencomplex wilde ik nergens anders heen", vertelt hij in het magazine.

"Ik heb twee weken stage gelopen bij Aston Villa, een week meegetraind met Valenciennes en Lille en ik heb met Anderlecht een toernooi gespeeld in Qatar en telkens wat het net niet. Bij Anderlecht wilden ze mij niet eens een contract geven", aldus de jonge verdediger.

Hart voor de Rouches
Eén ploeg kon hem nog bijna overtuigen om niet voor Ajax te kiezen. "Ik heb nog het meeste geaarzeld toen Standard kwam aankloppen", onthult Leyder. "Ik kom van Namen en daar is iedereen supporter van Standard. In mijn hele leven ben ik hoogstens twee keer op Sclessin geweest, maar op TV miste ik geen match. Dus toen ze mij contacteerden, heb ik toch ernstig zitten nadenken."

De Rouches werden het uiteindelijk niet. "Tot ik ontdekte dat het jeugdbeleid een puinhoop was. Alle spelers gingen daar letterlijk lopen. Bij Standard boden ze mij bovendien een project aan waarbij ik voetbal met studies moest combineren, maar ik had toen al besloten te kappen met school. Standard was mijn eerste liefde, nu ben ik een uitgesproken fan van Ajax."