Martinez heeft waarschuwing klaar voor Rode Duivel: Dat kan niet

Martinez heeft waarschuwing klaar voor Rode Duivel: "Dat kan niet"

24-09-2016 07:39

Onder Roberto Martinez zijn er enkele strenge regels bij de Rode Duivels. Zo wordt roken voortaan verboden. Slecht nieuws dus voor Radja Nainggolan, die op het EK betrapt werd.

"Roken kán niet bij de nationale ploeg, ook niet in het hotel", vertelt Martinez in Het Laatste Nieuws. "Dat is onderdeel van de 'Code of conduct', de gedragscode. Roken is schadelijk en zal hoe dan ook je carrière als voetballer inkorten. Als Radja daartoe bereid is, dan is dat zijn persoonlijk keuze - ik kan hem hooguit trachten op te voeden."

Martinez, die zelf niet rookt of drinkt, heeft genoeg slechte voorbeelden gezien. "Ik stel het nu wel scherp, maar soms... Weet je wat de matchvoorbereiding was van een ex-speler in de Premier League? McDonalds - één of twee vette hamburgers enkele uren voor de wedstrijd. Om dan soms weergaloze goals te maken", vertelt hij.

Nainggolan lijkt echter niet meteen te moeten gaan vrezen voor zijn plekje. "Nainggolan vertelt mij: 'Coach, ik moet kunnen roken om mezelf te zijn.' Het is een dunne lijn voor een coach. Laat mij het zo stellen: als ik hoor dat iemand van de U19 of de U21 met een sigaret is betrapt op zijn hotelkamer, vliegt hij eruit. Als een Rode Duivel met 50 caps zoiets doet, dan ga ik wél eerst eens praten met die speler", besluit Martinez.