Van Basten aangesteld door de FIFA: Werd me de afgelopen maanden duidelijk

Van Basten aangesteld door de FIFA: "Werd me de afgelopen maanden duidelijk"

23-09-2016 16:54

Marco van Basten is officieel in dienst bij de FIFA. De wereldvoetbalbond maakte de komst van de voormalig assistent-trainer van het Nederlandse nationale elftal vrijdag wereldkundig.

De officiële functietitel van Van Basten is 'FIFA Chief Officer for Technical Development'. De oud-prof zal zich bezig gaan houden met zaken variërend van innovatie op het gebied van voetbaltechnologie tot scheidsrechterszaken. Volgende week begint Van Basten officieel aan zijn nieuwe klus in Zürich, waar hij vrijdag arriveerde.

"Het is een geweldige eer voor mij om voor deze klus aangesteld te zijn", zegt Van Basten. "Voetbal is spectaculair en moet dat op alle facetten blijven. We houden allemaal van deze sport. Daarom zal ik hard werken om het voetbal technologisch te laten ontwikkelen op een manier die de fans en spelers emoties en vreugde zullen bezorgen."

FIFA-president Gianni Infantino is dolblij met de komst van Van Basten. "Marco van Basten is voetbal. Het werd me de afgelopen maanden tijdens de gesprekken meteen duidelijk dat hij een fantastische aanwinst voor de FIFA is. We moeten het voetbal koesteren, beschermen en ontwikkelen. Marco is een geweldige expert, niet alleen een legende. Hij kan veel voor het voetbal doen."