Capel onder de indruk van tegenstander: Geschrokken van niveau

Capel onder de indruk van tegenstander: "Geschrokken van niveau"

23-09-2016 15:50

Anderlecht haalde deze zomer Diego Capel weg bij het Italiaanse Genoa. De Spaanse flankspeler kon door de enorme concurrentie vooraan wel nog geen vaste basisstek afdwingen, maar was al enkele keren bepalend. Hij is aangenaam verrast door het niveau van onze competitie. Eén ploeg maakte enorm veel indruk op hem.

"Toen we met Anderlecht tegen AA Gent speelden, schrok ik van het niveau dat ze haalden en de manier waarop ze hier kwamen voetballen", aldus de flankspeler aan De Morgen. Anderlecht hield Gent toen op een 2-2 gelijkspel, maar had het niet onder de markt tegen de Buffalo's.

"Het is knap hoe Gent op verplaatsing dat tempo ontwikkelde en de bal opeiste. Die ploeg heeft mij in aangename zin verrast. De volledige competitie is trouwens sterker dan wat ik verwachtte."

Nu hij zich heeft kunnen aanpassen aan de club, wil voluit voor een basisplaats gaan. "Het is alleszins de bedoeling om steeds meer speeltijd te versieren. Ik ben niet gekomen om een joker of supersub te zijn", klinkt hij ambitieus.