Enfant terrible wil terugkeren naar België: Mijn reputatie schrikt clubs af

Enfant terrible wil terugkeren naar België: "Mijn reputatie schrikt clubs af"

22-09-2016 10:28

Het lijstje van profclubs waar Stanley Aborah heeft gespeeld is ellenlang: Ajax, Den Bosch, Vitesse, Dender, Cappellen, Gillingham, Ferencvaros, Mura en Al-Salmiyah kregen hem allemaal over de vloer. Nu speelt hij bij Notts County, maar hij wil graag terug naar België.

Toen hij als jonkie speelde bij Ajax werd Aborah de nieuwe Clarence Seedorf genoemd. Nu speelt hij echter in League Two, de vierde afdeling in Engeland. De 29-jarige Belg van Ghanese origine zou liever in België spelen, maar dat is moeilijk.

"Wil een Belgische club nog wel in zee met mij? Ik heb hier een slechte reputatie. Eind 2010 was alles rond met Cappellen, dat toen in derde klasse zat. Plots ging het bestuur op de rem staan. We hebben gehoord dat je aan de drugs hebt gezeten. Ik heb eens goed gelachen. Verhalen worden snel opgeblazen", aldus Aborah in Gazet Van Antwerpen. "Iemand die zijn gedacht durft te zeggen, wordt opeens een drugsverslaafde. Het is uiteindelijk toch nog goed gekomen."

De reputatie van Aborah bleef hem ook later nog achtervolgen. "Een half jaar later was het weer van dat: ik wilde hogerop, maar vond geen club. Zelfs niet in tweede klasse. Ik had een positief gesprek met Dirk Poppe van Waasland-Beveren. Mijn zaakwaarnemer zei toen ook: done deal. Ik heb er daarna niets meer gehoord. Uiteindelijk ben ik van Cappellen naar Vitesse gegaan. En ik heb daar mijn wedstrijden gespeeld! In Nederland vonden ze het schijnbaar wel de moeite om mij nog een kans te geven."

Mooie competitie
Hoewel de vierde afdeling van Engeland niet al te spannend klinkt is het wel een mooie competitie. "Ik speelde tegen Portsmouth voor 17.000 toeschouwers. In de reeks heb je veel clubs die een enorm supporterspotentieel hebben. Luton Town, Plymouth Argyle, Bristol Rovers, Oxford United, Notts County… Mocht ik een Arabische sjeik zijn, dan zou ik een club uit de League Two opkopen, een nieuw stadion bouwen, investeren in een goede ploeg en van daaruit de Premier League proberen te bereiken. Kijk naar Bournemouth of Southampton, dat in een ruk van derde klasse naar de top van het Engelse voetbal steeg. In België kan dat niet."