Internazionale wint dankzij Icardi, Juventus herpakt zich uitstekend in derby

21-09-2016 23:13

De crisis bij Internazionale lijkt helemaal voorbij. De Nerazzurri won woensdagavond eenvoudig bij Empoli met 0-2. Mauro Icardi maakte beide doelpunten.

De Argentijnse aanvoerder maakte alweer zijn vijfde en zesde doelpunt van het seizoen. Na tien minuten tekende hij koppend voor de 0-1. Acht minuten later was Icardi opnieuw het goudhaantje, waarna de zege van Inter niet meer in gevaar kwam. Frank De Boer zit daardoor weer stevig in het zadel, nadat zijn ploeg afgelopen weekend al Juventus de baas was (1-2).

Juventus herpakte zich wel uitstekend van de verrassende nederlaag in de Derby d'Italia. De Oude Dame was met 4-0 te sterk voor Cagliari en heroverde daarmee de koppositie. Daniele Rugani, Gonzalo Higuaín, Dani Alves en Mario Lemina waren trefzeker.

AS Napoli had het niet makkelijk. De Napolitanen bleven bij Genoa steken op een 0-0 gelijkspel. De ploeg van Dries Mertens heeft een achterstand van één punt op de titelhouder. AS Roma, de nummer drie, rekende met 4-0 af met Crotone. Francesco Totti begon weer eens in de basis.