Als ik drie maanden niet betaald word, mag ik toch vragen waar mijn geld blijft

"Als ik drie maanden niet betaald word, mag ik toch vragen waar mijn geld blijft"

Gepubliceerd: woensdag 21 september 2016 om 18:47wo 21-09-2016 om 18:47

Op het einde van de transferperiode toverde Royal Antwerp FC nog een witte raaf uit de hoge hoed: Björn Vleminckx moet The Great Old van doelpunten voorzien. De bonkige aanvaller keert na een moeilijke passage in Turkije terug in het Belgische voetbal.

Vleminckx is er nog niet helemaal uit of het avontuur in Turkije nu mislukt was of niet. "Fiftyfifty, zou ik zeggen", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Het begon erg goed met die uitleenbeurt aan Genclerbirligi, waar ik negen goals maakte in zestien wedstrijden. Nadien ging ik met coach Fuat Capa mee naar Kayseri, maar na diens ontslag werd het moeilijk voor mij."

"Eigenlijk speelde ik bij beide clubs de eerste zes maanden van het seizoen redelijk veel, maar na Nieuwjaar was het gedaan", vervolgt Vleminckx. "Maar dat negatieve onthouden de mensen." Toch wil de spits die moeilijkheden ook niet opblazen. "Het was daar voor mij geen dramatische situatie, hé. Ik had mijn vrouw en kinderen daar. Als ik er alleen had gezeten, had ik het misschien niet zo lang volgehouden."

Achterstallige betalingen
Het Turkse voetbal heeft de reputatie niet al te strikt te zijn in de betalingen. Bij Vleminckx was het niet anders. "In Turkije kwam het sportieve niet altijd op de eerste plaats. Als je wat tegenwind gaf naar het bestuur, was het sportief moeilijk om je door te zetten. Ik ben iemand die voor zichzelf opkomt. Als ik dan drie maanden niet betaald word, heb ik het recht om te vragen waar mijn geld blijft."

"Dat heeft me de nodige problemen opgeleverd", moet hij toegeven. Nu kan De Witte van Puurs zich echter volop focussen op de promotiedroom van Antwerp "Het is plezant om weer dicht bij huis te zijn. Ik ben heel blij dat ik me weer een echte voetballer kan voelen." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws