Eto'o beticht preses van racisme en wordt voorlopig uit groep gezet

Eto'o beticht preses van racisme en wordt voorlopig uit groep gezet

21-09-2016 18:43

Samuel Eto'o heeft het voorlopig verbruid bij Antalyaspor. De Kameroener is uit de selectie gezet omdat hij de preses van de Turkse club van racisme heeft beticht. De gewezen ster van onder meer FC Barcelona en Chelsea FC moet zich vanaf nu in vorm houden bij het B-elftal.

De 35-jarige Eto'o werd door preses Ali Safak Oztürk bekritiseerd vanwege zijn magere prestaties dit seizoen. De Kameroener was tot dusver slechts eenmaal trefzeker voor de huidige nummer zeventien van Turkije, terwijl hij vorig jaar nog negentien doelpunten liet aantekenen. De kritiek van Oztürk schoot bij Eto'o echter in het verkeerde keelgat.

'Misschien respecteren mensen mij niet omdat ik zwart ben', liet de spits weten op zijn Instagram-account. De preses pikte deze uitlating niet en zette Eto'o uit de selectie. De spits moet voorlopig apart trainen van de groep. Eto'o speelt sinds 2015 voor Antalyaspor, dat de aanvaller overnam van Sampdoria. Eerder speelde Eto'o voor onder meer FC Barcelona, Internazionale en Chelsea.