IJsland niet in FIFA 17 na conflict met EA: Idee dat we de rechten weggeven

IJsland niet in FIFA 17 na conflict met EA: "Idee dat we de rechten weggeven"

Gepubliceerd: woensdag 21 september 2016 om 12:48wo 21-09-2016 om 12:48

Wie tijdens FIFA 17 met de nationale ploeg van IJsland wil spelen, komt bedrogen uit. De kwartfinalist op het EK krijgt geen plek in het spel vanwege een conflict met de makers, EA Sports.

Dat laat de voetbalbond van IJsland weten aan de BBC. EA bood een bedrag van 15.000 Amerikaanse dollar voor het opnemen van IJsland in het spel. De voetbalbond was daarover teleurgesteld en deed een ander voorstel, maar dat werd niet door de gamemaker geaccepteerd. "Er zijn er die rechten kopen en die ze bijna voor niets willen hebben", zegt voorzitter Geir Thorsteinsson van de voetbalbond.

"De prestatie op het EK heeft laten zien dat we een goed team zijn en veel gamers zullen met ons team willen spelen. Het is ook jammer voor de spelers zelf, maar de kritiek moet gericht worden aan EA Sports. Ik heb echt het idee dat we de rechten weggeven. Het moeten eerlijke onderhandelingen en bedragen zijn. Dit was geen eerlijke en open manier."

In FIFA 17 zijn in totaal 47 nationale ploegen opgenomen. India is het laagst geklasseerde land, met de 148e plek op de FIFA-ranglijst.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Urvalsdeild (IJsland)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws