Barça hint op terugkeer en transfer van 'snelste speler': Een geweldige speler

Barça hint op terugkeer en transfer van 'snelste speler': "Een geweldige speler"

20-09-2016 08:14
2

Hector Bellerin mag zich opmaken voor een terugkeer bij FC Barcelona. De rechtsback van Arsenal, die ondertussen een publiekslieveling is geworden in het noorden van Londen, speelde in het verleden als jeugdspeler bij de grootmacht uit Catalonië. Een transfer is nu een stap dichterbij voor de back, die te boek staat als snelste speler van Arsenal.

Jordi Mestre, de vice-president van Barça, hint namelijk op een terugkeer van Bellerin. "We hebben hem in het verleden al als Barcelona-adept gezien. Het is een geweldige speler, daar bestaat geen twijfel over", zegt Mestra tegenover Sport. "Arsene Wenger kon hem destijds iets beloven wat wij hem niet konden beloven. Wat dat was? Wij konden hem niet beloven dat hij binnen twee jaar op de plek van Dani Alves zou spelen." Alves is inmiddels vertrokken.

De vice-president van Barcelona is een voorstander van het terughalen van voormalig spelers. "In veel gevallen is het goed dat spelers zich doorontwikkelen en daarna terugkeren. Kijk maar naar de gevallen van Cesc Fabregas, Gerard Pique, Jordi Alba en Denis Suarez. We hopen dat in de nabije toekomst ook zoiets met Sergi Samper gebeurt." De naam van Bellerin wordt niet expliciet genoemd, maar het is geen geheim dat Barcelona hem nog steeds volgt.

Lees ook: Darijo Srna staat op de verlanglijst van Barcelona