'Ik was eerlijk: op de bank zitten is niet mijn ding. Barcelona begreep dat'

'Ik was eerlijk: op de bank zitten is niet mijn ding. Barcelona begreep dat'

19-09-2016 22:19

Claudio Bravo heeft eieren voor zijn geld gekozen met zijn overstap van FC Barcelona naar Manchester City. Hij voelde de hete adem van Marc-André ter Stegen in zijn nek.

Bravo keepte de afgelopen twee jaar de competitiewedstrijden voor Barça, terwijl Ter Stegen het moest doen met duels in de Copa del Rey en Champions League. In de laatste maanden van zijn verblijf in Camp Nou kreeg de Chileense doelman het gevoel dat de rollen in het nieuwe seizoen weleens omgedraaid zouden kunnen zijn.

"Ik voelde me niet de nummer één bij Barça", aldus Bravo, die wel aan het seizoen begon door een blessure bij Ter Stegen. "Daarom heb ik het besluit genomen om te vertrekken. Barça heeft een voorstel gedaan om mijn contract te verlengen. Ik heb vervolgens mijn standpunt verteld. Ik was eerlijk: ik wilde niet op de bank zitten. Dat is niet mijn ding. De Barça-leiding begreep dat."

De concurrentiestrijd tussen Bravo en Ter Stegen van de laatste twee jaar had volgens eerstgenoemde geen effect op de onderlinge relatie. "Door de pers werd geschreven dat ik een slechte relatie had met Ter Stegen, dat we slecht met elkaar omgingen. Maar dat is niet waar. We hebben nooit problemen gehad."