Adebayor sterk verontwaardigd na afketsen transfer: 'Belachelijk excuus'

Adebayor sterk verontwaardigd na afketsen transfer: 'Belachelijk excuus'

18-09-2016 16:11

Emmanuel Adebayor is erg teleurgesteld over zijn afgeketste transfer naar Olympique Lyon. De clubloze spits reisde af naar Frankrijk en een overstap leek in kannen en kruiken, echter zag Lyon uiteindelijk af van de komst van de Togolees.

Olympique Lyon zou niet in zee zijn gegaan met Adebayor, omdat hij wegens de Africa Cup enkele weken afwezig zou zijn. "Als ze met zulke excuses komen, zal dat hun ondergang betekenen. Ik ben de aanvoerder van mijn land, dus hoe zou ik niet kunnen gaan? Wat als een Fransman een EK zou weigeren?'', aldus de centrumspits in de Engelse media.

Adebayor vertelt dat alles was geregeld. Lyon zorgde zelfs voor een privéjet voor de aanvaller, die op dat moment in Lomé zat, de hoofdstad van Togo. "Ik dacht dat alleen nog een medische keuring nodig was."

"De coach (Bruno Génésio, red.) stelde me verrassende vragen. Of ik getrouwd was en of ik kinderen had. Maar hij hoefde daar alleen maar voor op internet te kijken", vervolgt de sterk verontwaardigde Adebayor. "Als ze met niet wilden hebben, waarom komen ze dan met zo'n belachelijk excuus?", gaat de voormalig speler van onder meer Arsenal en Tottenham Hotspur verder. "Ik zal ergen anders onderdak vinden, al was dit wel een heel grappig hoofdstuk."