Anderlecht laat negenkoppig Genk verweesd achter na knotsgekke wedstrijd

18-09-2016 16:20
1

Anderlecht mag zich de winnaar noemen na een aantrekkelijke topper tegen KRC Genk. De Limburgers leken de punten te gaan pakken, maar een betwistbaar doelpunt en een rode kaart kantelde de wedstrijd in het voordeel van Anderlecht. De Brusselaars wonnen uiteindelijk met 0-2.

Een fantastische eerste helft stond bol van kansen aan beide kanten. Na nog geen minuut trapte Tino-Sven Susic al op de paal. Nikolaos Karelis miste een niet te missen kans en Anderlecht prikte enkele keren tegen met onder meer een kopbal van Sofiane Hanni

Hoge pressing, een pak kansen en heel snel combinatievoetbal. Alles zat erin en het zorgde voor een bijzonder leuke eerste helft. Enkel dat ene doelpuntje ontbrak om de kers op de taart te zetten. Anderlecht zal vooral met een opgelucht gevoel naar de kleedkamers getrokken zijn, want de Brusselaars hadden het met momenten moeilijk met een wervelend Genk.

De tweede helft kwam wat moeizamer op gang, maar kansen waren er nog steeds. Nicolae Stanciu pakte uit met een geweldige trap die op de paal belandde. Thomas Buffel deed het hem na en trof de paal ook na een geweldige aanval van Genk.

Dan toch doelpunt
Iets na het uur was het raak voor Anderlecht. De Brusselaars scoorden een contestabel doelpunt na een vermeende fout van Wilfred Ndidi. De vrije trap belandde uiteindelijk bij ex-Genkenaar Kara, die de bal eerst (ongewild) met de hand controleerde en dan hard in doel schoot. Meteen na het doelpunt ging het van kwaad naar erger voor Genk: een rode kaart voor Alejandro Pozuelo.

De ingevallen Hamdi Harbaoui deed de wedstrijd uiteindelijk helemaal nog op slot met een doelpunt na een knappe assist van Diego Capel. De wedstrijd was beslist na het tweede doelpunt, zeker toen Omar Colley nog een tweede gele (en dus rode) kaart kreeg na onopzettelijk hands. Een knotsgekke partij, waarna Genk vooral naar scheidsrechter Jonathan Lardot zal wijzen.