Van Himst is vol lof over nieuwe aanwinst RSCA: Vergelijk hem met Zetterberg

Van Himst is vol lof over nieuwe aanwinst RSCA: "Vergelijk hem met Zetterberg"

17-09-2016 09:41

Anderlecht lijkt met Nicolae Stanciu een nieuwe chouchou gevonden te hebben. De Roemeen kon in zijn weinige wedstrijden al overtuigen. Paul Van Himst is vol lof over de recordaankoop van Anderlecht.

"Iedereen spreekt nu over die tien miljoen die Stanciu in totaal kan kosten, maar bon... Anderlecht stond een beetje met de rug tegen de muur", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Die Roemeen heeft klasse en intelligentie. Ik twijfel niet aan zijn kwaliteiten. Als ze hem morgen verkopen, gaan ze al meer krijgen dan wat ze betaald hebben."

De Roemeense nummer tien doet Van Himst denken aan een clubicoon van paars-wit. "Ik vergelijk hem een beetje met Zetterberg, niet groot, maar sterk bal aan de voet. Zetterberg was technisch ook heel begaafd, hij kon een ploeg op zijn manier ook doen draaien", aldus Van Himst.

"Maar de Roemeen is nog rapper dan Pär. En hij ziet het. Donderdag was er een moment waarop er 20 man voor de goal stond. Maar ééntje van Anderlecht stond alleen en de Roemeen legde hem daar. Hij ziet het en hij kan het uitvoeren. Het is het soort speler dat mee gaat doen voor de Gouden Schoen", besluit hij.