'AA Gent was op de transfermarkt Braga en Nantes te snel af'

'AA Gent was op de transfermarkt Braga en Nantes te snel af'

17-09-2016 09:09

Het had niet veel gescheeld of Anderson Esiti speelde helemaal niet voor AA Gent. Heel wat ploegen toonde namelijk interesse in de nieuwe lieveling van het Gentse publiek. Hij koos uiteindelijk toch voor de Buffalo's.

Naast Gent toonde ook FC Nantes en Europa League-tegenstander Sporting Braga interesse. AA Gent kreeg uiteindelijk de voorkeur. "Na mijn eerste dag bij AA Gent wist ik al: dit is de beste beslissing die ik kon maken. Iedereen was enorm vriendelijk! Ik voelde meteen dat AA Gent me echt wou - ook de coach. Dat geeft je automatisch een fantastisch gevoel", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Esiti wil bij Gent even goed doen als een ex-speler van Beveren. "Yaya Touré! I love him! Hij mag dan wat oud geworden zijn, Touré blijft een waanzinnig goede voetballer. Járen aan een stuk heb ik naar zijn acties gekeken. Hoe hij de bal veroverde, ermee naar voren liep en ook nog eens scoorde. Help me eens, bij welke Belgische ploeg speelde hij ook alweer? Beveren, juist! Op een dag wil ik zijn niveau halen. Ik herken mezelf alvast in hem."