'Anderlecht neemt afscheid van floptransfer en ontbindt nog lopende contract'

'Anderlecht neemt afscheid van floptransfer en ontbindt nog lopende contract'

17-09-2016 07:38
2

Anderlecht heeft besloten om het contract van Fede Vico te ontbinden. De Spaanse belofteninternational mag daardoor gratis vertrekken bij de club. Bij paars-wit zijn ze het wachten op zijn doorbraak beu.

Anderlecht is niet meer van plan om te wachten op de doorbraak van de 22-jarige Vico. De club heeft dan ook besloten om zijn contract, dat nog liep tot medio 2018, te ontbinden. Dat meldt Het Nieuwsblad. De Spanjaard mocht zelfs niet meer meedoen met de beloften van paars-wit. De enige oplossing leek dan ook een ontbinding van zijn contract.

De Spaanse belofteninternational werd in 2013 voor 1,6 miljoen euro overgenomen van Cordoba. Door aanpassingsproblemen kon hij echter nooit doorbreken in Brussel. Hij werd uitgeleend aan KV Oostende, Cordoba en Albacate, maar ook dat werd geen succes. Vico weigerde de voorbije transferperiode nog een verhuur aan een Spaanse tweedeklasser, mogelijk in de hoop op speelkansen bij Anderlecht. Maar die gaan er na de ontbinding van zijn contract - uiteraard - niet meer komen.