Verhulst stond voor moeilijk keuze na harde diagnose over doodzieke dochter

Verhulst stond voor moeilijk keuze na harde diagnose over doodzieke dochter

17-09-2016 07:00

Het leven van Davino Verhulst zag er negen maanden geleden plots anders uit. Zijn dochtertje Elena (1,5) kreeg hersentumoren. Het was lange tijd tussen leven en dood. Nu is ze terug thuis. En vooral belangrijk, ze lacht.

"Een maand geleden kon ze nog niet rechtop op schoot zitten. Viel haar hoofdje heel de tijd naar achter. Nu gaat ze al naar de crèche", beschrijft Lokeren-doelman Verhulst het onwaarschijnlijke verhaal in Het Laatste Nieuws.

"Elena is heel ziek"
Zijn vrouw Nathalie ontdekte op een middag dat Elena ziek werd en reed meteen met haar toen tien maanden oude kindje naar het ziekenhuis. Verhulst was zich van geen kwaad bewust. "Ik was aan het trainen. Ik ben van het veld gehaald. 'Elena is heel ziek, je moet gaan.' Veertig minuten later stond ik in het ziekenhuis van Diest. Vanuit Lokeren, ik weet niet hóe ik dat deed in de avondspits."

Leukemie was het verdict. Er leek niets meer aan te doen. "Naar elke training, naar elke match ben ik vertrokken met een gigantisch schuldgevoel tegenover mijn vrouw en mijn dochtertje dat lag te vechten voor haar leven", vertelt Verhulst. "Het was elke speeldag, tot vijf minuten voor de aftrap, in mijn hoofd van: 'Elena, Elena, Elena'. Dan 90 minuten vlammen. En dan terug naar het ziekenhuis, waar de situatie onveranderd was. Ik heb heel hard getwijfeld de eerste dagen, of ik verder zou doen."

"Maar de zondag nadien heb ik gespeeld. En ik ben blijven spelen. Mijn gsm was altijd in de handen van Willy Reynders (sportief directeur, red.). Eénmaal heb ik getwijfeld of ik mentaal sterk genoeg was voor de match. Ik heb het toch gedaan. We wonnen. Ik had het voetbal nog, zo zag ik dat. Het werd ontspanning. En ik was zo fier op mijn dochter, ik wou dat ze ook fier kon zijn op mij."

Beterschap
Wonder boven wonder gebeurde het dan toch, Elena was aan de beterhand. "Op dinsdag, toeval of niet, is er ineens bij Elena: een glimlach. Nathalie stuurde me een foto van die glimlach, op training. Met de woorden: 'Ze ís er weer!!!'" En intussen is Elena ook niet meer alleen. Verhulst en zijn vrouw verwelkomden onlangs Louis, het kleine broertje van Elena.