Maes slaat en zalft: Met twee 19-jarigen op middenveld kan dat gebeuren

Maes slaat en zalft: "Met twee 19-jarigen op middenveld kan dat gebeuren"

16-09-2016 19:24
1

Na 45 minuten voetballen zag het er mooi uit voor KRC Genk in Wenen, maar uiteindelijk verloren de Limburgers met 3-2 van het plaatstelijke Rapid. Zo startte Genk de groepsfase van de Europa League met een nederlaag, terwijl zondag RSC Anderlecht op bezoek komt. Peter Maes analyseert beide matchen. 

In de tweede helft gaven de Genkenaren in een kwartier tijd een 0-1-voorsprong helemaal weg. "Wij waren vijftien minuten stuurloos in de tweede helft. In Europa betaal je dat cash. Een gebrek aan maturiteit, daar ligt het aan", wijst Maes het probleem met de vinger op de clubwebsite. "Maar als je twee negentienjarigen (Brian Heynen en Wilfred Ndidi, nvdr.) in het hart van je ploeg hebt staan, dan kan zoiets gebeuren."

Na nederlagen op Standard Luik en dus Rapid Wien wacht zondag al de derde topper in een week tijd. Thuis tegen Anderlecht moet Genk punten rapen. "Misschien is het wel goed dat we zo snel opnieuw een topwedstrijd moeten spelen", bekijkt Maes het. "Je hebt niet veel tijd om stil te blijven staan bij de vorige match. We moeten verderbouwen op onze goede eerste helft in Wenen.

"En op onze thuisreputatie", voegt de coach eraan toe. Die uitspraak is terecht: in 2016 verloor Genk nog maar één duel in de eigen Luminus Arena. Op de vijfde speeldag van Play-Off 1 van vorig seizoen kwam KAA Gent winnen in wat toen nog de Cristal Arena heette (1-2).