Red Flames volgen voorbeeld mannelijke collega's en mogen naar EK

Red Flames volgen voorbeeld mannelijke collega's en mogen naar EK

16-09-2016 18:21

De Red Flames hebben een even knappe als unieke prestatie geleverd. Voor het eerst in de geschiedenis van ons voetbal zal België namelijk een vrouwenelftal afvaardigen op het EK. De Belgische vrouwen mogen daarvoor, naast zichzelf, ook Portugal bedanken.

Donderdagnamiddag hadden de vrouwelijke tegenhangers van de Rode Duivels al een enorme stap richting kwalificatie gezet. In en tegen Servië wonnen de Flames met 1-3. Helemaal zeker was EK-deelname toen nog niet, maar vrijdagmiddag is de beslissing gevallen. Door een 3-2-overwinning van Portugal tegen Finland kan België niet meer bijgehaald worden als één van de beste tweedes uit de poulefase.

In groep 7 van de kwalificatiecampagne staan de Red Flames voorlopig tweede, met zeventien punten uit zeven wedstrijden. Koploper in de groep is Engeland, dat negentien punten behaalde. Met nog één speeldag te gaan kunnen de Belgische vrouwen wel nog de eerste plek grijpen. Komende donderdag werkt het nog een thuiswedstrijd af tegen... Engeland. 

Op naar Nederland!
Met een zege zouden onze nationale dames in extremis dus nog over de Engelsen naar plaats één wippen. Wat het ook wordt, komende zomer zullen de Red Flames aantreden op het EK in Nederland. Opvallend overigens: in zeven kwalificatieduels scoorden de Belgen liefst 27 keer. Dat is een gemiddelde van bijna vier doelpunten per wedstrijd.