Dramatische start voor Internazionale, Shakhtar klaart de klus

15-09-2016 23:24

Internazionale is dramatisch begonnen aan het Europese seizoen. De Italiaanse topclub verloor met 2-0 van het Israëlische Hapoël Beer Sheeva. AA Gent-tegenstander had wat moeite met Konyaspor, maar kon uiteindelijk nog met het kleinste verschil winnen.

Groep G: Ajax leider, Standard niet voorbij Celta de Vigo
Ajax is met een overwinning aan de nieuwe Europa League-campagne begonnen. Met hangen en wurgen werd Panathinaikos met 1-2 verslagen. De Nederlandse topclub én tegenstander van Standard zag wel topaankoop Hakim Ziyech uitvallen met een rode kaart. De Marokkaan is er daardoor niet bij tegen de Rouches, die met 1-1 gelijkspeelden tegen Celta de Vigo.

Groep H: AA Gent maakt kansen niet af, Shakhtar klaart de klus
AA Gent kon ondanks een resem kansen niet winnen van Sporting Braga en speelde 1-1 gelijk tegen de Portugezen. Het zag ook Moses Simon uitvallen met een blessure. Verder in groep H klaarde Shakhtar Donetsk wel de klus. Het won met het kleinste verschil van Konyaspor na een doelpunt van Ferreyra.

Groep I: Schalke oppermachtig, knappe winst Krasnodar
Schalke 04 was met 0-1 te sterk op bezoek bij OGC Nice. Abdul Baba Rahman maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt. Breel Embolo kreeg voorin de kans, maar kwam niet tot scoren. Schalke gaat samen met FK Krasnodar aan kop in groep I. De Russen wonnen knap met 1-0 bij Red Bull Salzburg na een doelpunt van Joaozinho.

Groep J: Enkel maar gelijke spelen
PAOK Saloniki speelde thuis met 0-0 gelijk tegen Fiorentina. Kansen waren er genoeg, maar beide clubs kwamen niet tot scoren. FK Qarabag en Slovan Liberec hielden elkaar in het andere treffen in poule J ook in evenwicht: 2-2.

Groep K: Dramatisch start Frank De Boer, Southampton zonder problemen
Donkere wolken pakken zich samen boven Giuseppe Meazza, waar Inter dramatisch begonnen is aan de groepsfase van de Europa League. Het Israëlische Hapoel Beer Sheva trok door goals van Miguel Vitor en Maor Buzaglo in de tweede helft aan het langste eind. Het is een nieuwe domper voor De Boer, die ook in de Serie A sukkelt met Inter. In de andere wedstrijd in poule K maakte Southampton geen fout. Sparta Praag werd met 3-0 verslagen.

Groep L: Villarreal is Zwitsers de baas, Steau Boekarest lijdt pijnlijk verlies
Villarreal won voor eigen publiek nipt van FC Zürich met 2-1. De bezoekers kwamen al na twee minuten op voorsprong, maar Alexandre Pato en Jonathan dos Santos stelden nog voor rust orde op zaken. Osmanlispor verrasste door Steaua Boekarest met 2-0 te verslaan. De Roemenen moeten het verlies van Nicolae Stanciu duidelijk nog verteren.