Enkel maar ontgoocheling bij Genk: Er zat zeker meer in vanavond

Enkel maar ontgoocheling bij Genk: "Er zat zeker meer in vanavond"

Gepubliceerd: donderdag 15 september 2016 om 21:44do 15-09-2016 om 21:44

KRC Genk onderging donderdagavond een pijnlijke nederlaag tegen Rapid Wien. De Limburgers kwamen snel op voorsprong, maar verloren uiteindelijk met 3-2 na tien helse minuten. Achteraf was de ontgoocheling bijzonder groot.

Aanvoerder Thomas Buffel vond Genk de eerste helft bijzonder goed spelen. Genk ging dan ook met een 0-1 stand de kleedkamers in. "We stonden tactisch goed en wisten waar het gevaar van zou komen. We hadden het goed onder controle en kwamen mooi op voorsprong", vertelde hij aan Sporza. "We wilden op hetzelfde elan doorgaan in de tweede helft, maar door een aantal knulligheden kwamen we al snel in de problemen."

Op tien minuten tijd veranderde de score van een 0-1-voorsprong naar 3-1. "Het vertrouwen ebde weg bij ons en daardoor kregen we een heel moeilijke wedstrijd. Zeker het tweede doelpunt ging veel te gemakkelijk", aldus Buffel. "De derde goal begint dan weer met onzeker uitverdedigen bij onze centrale verdedigers. Dat is vragen om problemen. Er zat ook te weinig tempo is onze opbouw en we kwamen niet aan voetballen toe."

De ervaren Buffel weet dat het beter moest en weet waar het probleem van Genk ligt. "Er zat zeker meer in vanavond, maar ik denk dat we wat ervaring missen om dit soort wedstrijden te winnen", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws