Vandenbempt lyrisch over Anderlecht-aanwinst: Zijn debuut was indrukwekkend

Vandenbempt lyrisch over Anderlecht-aanwinst: "Zijn debuut was indrukwekkend"

15-09-2016 15:49

Nicolae Stanciu heeft zijn debuut bij RSC Anderlecht niet gemist. De Roemeense recordtransfer dirigeerde paars-wit naar een 3-2 zege tegen Charleroi. Analist Peter Vandenbempt bewierookt de nieuwe spelmaker van Anderlecht in Sport/Voetbalmagazine.

"Zijn debuut was ronduit indrukwekkend. Na amper een paar trainingen was hij alomtegenwoordig in het spel van Anderlecht. Hij was altijd in beweging en aanspeelbaar, heeft een vlotte trap met links en rechts en een geweldige vista. Stanciu is altijd op zoek naar diepgang. Bovendien heeft hij ook aandacht voor het collectief. Enkel de afwerking is nog voor verbetering vatbaar, maar dat is voor de volgende keer."

De andere aanvallende versterkingen van Anderlecht konden Vandenbempt ook bekoren. "Alexandru Chipciu speelt minder frivool, maar werkt hard en brengt diepgang. Sofiane Hanni zorgt voor veel gevaar en Lukasz Teodorczyk is nu al belangrijke dankzij enkele goals. Hamdi Harboui en Massimo Bruno liepen nog warm langs de lijn. Een verzameling aanvallend talent die een paar vorige coaches in Brussel nooit gekend hebben."