'Anderlecht wint met behulp van Teodorczyk eenvoudig na tweemaal 3-0'

'Anderlecht wint met behulp van Teodorczyk eenvoudig na tweemaal 3-0'

15-09-2016 15:30

RSC Anderlecht ontmoet FK Qabala donderdagavond in de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Europa League. Met Lukasz Teodorczyk die in een blakende vorm steekt en al vijf duels op rij scoorde, moet ook dit eenvoudig te doen zijn.

PROMO! Maak van €5 liefst €50 bij winst van Anderlecht!

Anderlecht kende een goede generale tegen koploper Sporting Charleroi, dat met 3-2 werd verslagen. En als Paars-Wit ook nog lering trekt uit de wedstrijd van Club Brugge tegen Leicester City - vooral hoe het niet moet - dan is een goed resultaat tegen Qabala een stap dichterbij.

De club uit Azerbeidzjan wacht een mega moeilijke groepsfase in de Europa League en bereikte de groepsfase via onder meer Lille en Maribor. Nu wachten naast Anderlecht ook Mainz en Saint-Etienne. Anderlecht bereikte de groepsfase door tweemaal afgetekend met 3-0 te winnen van Slavia Praag. Teodorczyk was natuurlijk in beide matchen trefzeker.

Matchfacts

  1. Anderlecht maakte in 5 van zijn laatste 6 duels minimaal 2 goals;
  2. Anderlecht won 4 van zijn laatste 5 Europa League-thuisduels;
  3. Anderlecht won 6 van zijn laatste 8 Europa League-duels;
  4. In 4 van de laatste 5 EL duels van Anderlecht werd meer dan 2,5 keer gescoord;
  5. Qabala won slechts 1 van zijn laatste 12 Europa League-uitduels (7 keer verlies);

PROMO! Maak van €5 liefst €50 bij winst van Anderlecht!

Prognose
Het belang van de wedstrijd is duidelijk. Afgelopen zondag werkte de ploeg een prima generale af tegen koploper Sporting Charleroi. De 3-2 winst was een goede opsteker in aanloop naar dit duel dat ook winnend wordt afgesloten. Wij zeggen: 2-1.