Butelle heeft veel respect voor Ranieri: Wat hij deed, vergeet ik nooit

Butelle heeft veel respect voor Ranieri: "Wat hij deed, vergeet ik nooit"

14-09-2016 11:40

Club Brugge keert voor het eerst sinds het seizoen 2005/06 terug in de Champions League. Leicester City is de tegenstander bij de rentree. Het wordt een speciale avond voor Ludovic Butelle, want hij heeft een speciale band met Leicester-coach Claudio Ranieri.

Butelle verruilde FC Metz in 2004 voor Valencia, waar hij Ranieri als coach kreeg. De Italiaan gaf de Franse doelman al snel speeltijd in een oefenmatch, maar daar ging het vreselijk mis voor Butelle. De keeper kwam in botsing met een speler van Parma, waarbij zijn milt ontplofte. Een spoedoperatie was noodzakelijk om zijn leven te redden. Toen Butelle wakker werd, zat Ranieri naast zijn bed. Voor hem is het dus een bijzonder weerzien met de huidige coach van Leicester City.

''Ongelooflijk, toch? Ranieri was letterlijk de eerste persoon die ik zag'', vertelt Butelle in Het Nieuwsblad. ''Hij is nog twee uur aan mijn ziekenhuisbed blijven zitten. Terwijl ik een jonge keeper was met wie hij geen speciale band had én de ploeg op het punt stond om op oefenstage te vertrekken naar China.''

De Club-doelman heeft dan ook veel respect voor Ranieri en kijkt uit naar de ontmoeting. ''Dat toont zijn kwaliteiten als mens. Wat hij deed, vergeet ik nooit. Niet dat ik nog contact met hem heb - ik ben niet zo'n beller. Maar toen hij trainer werd van Monaco en ik bij Arles-Avignon zat, kwamen we elkaar tegen en herkende hij me nog. Het wordt leuk om hem straks nog eens te zien'', aldus Butelle.