Vizier op Europa: Rapid Wien maakt in tweede helft komaf met Mattersburg

Vizier op Europa: Rapid Wien maakt in tweede helft komaf met Mattersburg

18-09-2016 21:09

Racing Genk treft Athletic de Bilbao, Rapid Wien en Sassuolo in Groep F van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Spanje, Oostenrijk en Italië. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Limburgers.

Sassuolo - Genoa: 2-0
Vorm: W-V-V-W
Stand: 9e op 20 ploegen met 6 op 12 punten
Sassuolo raakt steeds beter in vorm. Dat werd ook duidelijk in de Serie A. De thuisploeg had weinig moeite met de bezoekers uit Genoa. Na negentig minuten voetballen stond het 2-0 voor Sassuolo. Matteo Politano en Gregoire Defrel scoorden de doelpunten.

Athletic de Bilbao - Valencia: 2-1
Vorm: V-V-W-W
Stand: 8e op 20 ploegen met 6 op 12 punten
Athletic de Bilbao heeft het verlies tegen Sassuolo kunnen wegspoelen. Tegen Valencia, de club van Mathew Ryan en Zakaria Bakkali, werd er een knap resultaat behaald. De Spaanse subtopper was de betere ploeg en won uiteindelijk met 2-1. Aritz Aduriz was de grote uitblinker bij Bilbao met twee doelpunten, waarmee hij een vroege tegentreffer van Alvaro Medran ongedaan maakte.

Rapid Wien - SV Mattersburg: 3-0
Vorm: W-V-W-W-G-G-G-W
Stand: 3e op 10 ploegen met 15 op 24 punten
Rapid Wien heeft na drie gelijke speler opnieuw weten aan te knopen met de zege. Het moest wel wachten tot op het uur tot sterspeler Louis Schaub de score opende. Uiteindelijk werd het nog vlot 3-0 waardoor de ploeg een plaats stijgt in het klassement.