Vizier op Europa: Braga leidt pijnlijke nederlaag in topper tegen Benfica

Vizier op Europa: Braga leidt pijnlijke nederlaag in topper tegen Benfica

19-09-2016 23:00

Gent treft Shakhtar Donetsk, Sporting Braga en Konyaspor in Groep H van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Oekraïne, Portugal en Turkije. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Buffalo's.

Konyaspor - Gençlerbirliği: 1-1
Vorm: G-G-W-G
Stand: 7e op 18 ploegen met 6 op 12 punten
Konyaspor heeft nog steeds moeilijk om te winnen. Voor de derde keer raakte het niet verder dan een gelijkspel in de competitie. Ook tegen Genclirbirligi liep het fout af. De wedstrijd eindigde op een 1-1-gelijkspel na een eigen doelpunt van Ugur Ciftci.

Vorskla Poltava - Shakhtar Donetsk: 0-1
Vorm:
W-W-W-W-W-W-G-W
Stand: 1e op 12 ploegen met 22 op 24 punten
Na het gelijkspel van vorige week heeft Shakhtar Donetsk opnieuw aangeknoopt met de zege tegen middenmotor Vorskla Poltava. Het had genoeg aan een doelpunt van Taison in de tweede helft in een verder betekenisloze wedstrijd.

Benfica - Sporting Braga: 3-1
Vorm: W-G-W-W-V
Stand: 4e op 18 ploegen met 10 op 15 punten
Sporting Braga zal de wedstrijd tegen Benfica zo snel mogelijk willen vergeten. Het ging met pijnlijke 3-0-cijfers onderuit tegen de Portugese topclub. Kostas Mitroglou was een gesel voor de defensie van Braga en scoorde tweemaal. Pizzi kon nog een extra doelpunt scoren. Lazar Rosic kon op het einde van de wedstrijd nog een eerredder scoren.