'Manchester City maakt zich grote zorgen over zomeraankoop van 32 miljoen'

'Manchester City maakt zich grote zorgen over zomeraankoop van 32 miljoen'

13-09-2016 16:07

Manchester City schijnt zich zorgen te maken over de manier waarop Palmeiras omspringt met Gabriel Jesus. De Braziliaanse aanvaller is afgelopen weekend geblesseerd geraakt.

Palmeiras, de huidige club van Jesus, bevestigt maandag dat de negentienjarige jeugdinternational een hamstringblessure heeft opgelopen, waardoor hij enkele weken aan de kant staat. Dat zorgt voor scheve gezichten bij Manchester City, dat deze zomer 32 miljoen euro voor Jesus neertelde. Hij komt in januari naar het Etihad Stadium.

De blessure heeft volgens verschillende media in Brazilië te maken met het feit dat hij in korte tijd drie wedstrijden speelde. Jesus speelde vorige week dinsdag voor Brazilië in Manaus, werd vervolgens dezelfde avond opgepikt met een privéjet van Palmeiras, waarna de Braziliaanse topclub hem woensdagavond veertig minuten liet spelen tegen São Paulo.

Zondag stond Jesus bovendien in de basis tegen Gremio, waardoor hij liefst drie wedstrijden in minder dan 120 uur speelde. Hoewel Palmeiras alle schijn van overbelasting ontkent, schijnt men in Manchester ongerust te zijn door de situatie. Bij de club van manager Pep Guardiola heeft het idee dat Palmeiras misbruikt maakt van Jesus in de maanden die nog over zijn.