'Schoolpleinvoetballer' Pogba aangepakt na derbynederlaag: 'Ik had medelijden'

'Schoolpleinvoetballer' Pogba aangepakt na derbynederlaag: 'Ik had medelijden'

13-09-2016 12:09

Jamie Carragher is van mening dat Paul Pogba tijdens de Manchester-derby van afgelopen weekend behoorlijk door de mand is gevallen. Volgens de voormalig Liverpool-speler, tegenwoordig analist bij Sky Sports, speelde de middenvelder van Manchester United ongedisciplineerd tegen Manchester City.

"Voor een centrale middenvelder leek zijn concentratie erg ver te zoeken", aldus Carragher in het voetbalpraatprogramma Monday Night Football op Sky Sports. "Af en toe leek Pogba wel een schoolpleinvoetballertje dat gaat en staat waar hij maar wil, zonder zich daadwerkelijk aan de gemaakte afspraken te houden. Ik had medelijden met Fellaini, die door Pogba in de steek werd gelaten."

Carragher constateerde dat de duurste voetballer allertijden er schuldig aan was dat Manchester City veel ruimte kreeg op het middenveld. "Pogba was alleen maar op de linkerkant van het veld aanwezig om ballen op te eisen, maar dat was weinig succesvol. Er was enorm veel ruimte voor City. Zijn taak is om gedisciplineerd te spelen, helemaal als je De Bruyne en Silva tegenover je hebt staan."

In die taak faalde Pogba volgens Carragher dus opzichtig. "Hij heeft een hoop geld gekost en daar kan hij weinig aan doen, maar Pogba is geen kind meer. Hij is 23 jaar oud, maar als je zoveel ruimte op het middenveld achterlaat tegen een Guardiola-team, dan kun je onmogelijk tevreden zijn over je eigen optreden. Ondanks alles blijft hij vanzelfsprekend een speler met ontzettend veel mogelijkheden", sluit Carragher af.