Bedroevende cijfers: Racing Genk haalt maar 2 op 27 tegen topclubs

Bedroevende cijfers: Racing Genk haalt maar 2 op 27 tegen topclubs

12-09-2016 10:30

Racing Genk beleefde zondag een tegenvallende avond in Luik. Een herboren Standard won met 2-0. Echt verbazend is dat niet, want Genk heeft onder Peter Maes nog nooit een topper op verplaatsing gewonnen.

Het Genk van Maes heeft ondertussen negen wedstrijden gespeeld op bezoek bij een topclub. We hebben het dan voor de duidelijkheid over Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en Standard. Uit die negen wedstrijden heeft het welgeteld twee puntjes gehaald. Beide keren was de uitslag dan nog 0-0. Een uitcomplex dat Genk toch moet afschudden als het voor de titel wil meestrijden.

Volgens Thomas Buffel is het puur een mentale kwestie. "In uitwedstrijden geloven wij te weinig in eigen kunnen en vooral als het eens tegenzit. Ook tegen Standard zag je dat we nog wel goed aan de wedstrijd begonnen, maar na die tegengoal valt dat allemaal weg", reageert hij in Het Laatste Nieuws. "Als het niet draait, moet je kunnen terugvallen op de basis. Rust aan de bal, de bal in de ploeg houden. Als het bij ons minder loopt, dan zoekt iedereen naar de moeilijke oplossing."