Stanciu krijgt complimenten van coach: Hij gaat ons nog veel plezier bezorgen

Stanciu krijgt complimenten van coach: "Hij gaat ons nog veel plezier bezorgen"

11-09-2016 22:50

Het competitieduel van RSC Anderlecht tegen Sporting Charleroi (3-2) zal voor altijd de geschiedenisboeken ingaan als het debuut van de duurste speler aller tijden in de Jupiler Pro League. Nicolae Stanciu maakte namelijk zijn eerste minuten in het paars-witte shirt. En met succes, vindt René Weiler.

Na afloop van de wedstrijd had de Zwitserse trainer lovende woorden over voor zijn Roemeense aanwinst. "Hij probeerde ons spel te beïnvloeden en vroeg heel vaak de bal", opent hij tegenover Het Laatste Nieuws. "Hij had zelfs twee à drie keer kunnen scoren. Dat doelpunt had hij ook echt verdiend. Ik vind dat je aan zijn speelstijl kan zien dat hij met volle zin voor Anderlecht gekozen heeft. Hij gaat ons nog veel plezier bezorgen", voorspelt Weiler.

Voor de pauze liep het nochtans niet van een leien dakje bij Anderlecht. "Ik blijf het herhalen: we zijn vandaag aan de wedstrijd begonnen met twee spelers die de namen van al hun ploegmaats zelfs nog niet kennen", benadrukt de Zwitser. "Daardoor hebben we nog wat moeite om automatismen te vinden. Zoiets heeft gewoon tijd nodig. Neem nu Spajic: die speelde vandaag voor het eerst in zijn carrière als rechtsback. Dat zegt genoeg", vindt Weiler.