Miangue ziet Inter vanop de bank eerste overwinning van het seizoen grijpen

11-09-2016 22:43

Internazionale heeft voor het eerst dit seizoen kunnen juichen. Op bezoek bij Pescara boekte trainer Frank de Boer zijn eerste overwinning als hoofdtrainer van de roemruchte Italiaanse club. Pas in de dying seconds wisten de bezoekers de verlossende 1-2 te maken. Senna Miangue kwam niet van de Inter-bank.

De Belgische jeugdinternational had in het vorige duel zijn debuut mogen maken voor de nerazzuri, maar nieuwe speelgelegenheid was hem zondag niet gegund. De driepunter mag als een cadeautje worden beschouwd door De Boer, die zijn ploeg opnieuw niet lekker zag draaien. De start van de eerste helft was wel bemoedigend. Met een 4-2-3-1-formatie voetbalde Inter heel aardig, zonder echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft viel de eerste goal en het was de thuisclub die 'm liet noteren. Jean-Christophe Bahebeck volleerde de bal bij de tweede paal binnen: 1-0. Pescara nam vervolgens het heft steviger in handen. Inter had het aan doelman Samir Handanovic te danken dat de schade niet groter werd.

Situatie omgebogen in laatste kwartier
Bij een 1-0 achterstand en met nog een kwartier te spelen greep De Boer vervolgens hard in. Met Eder, Stevan Jovetic en Rodrigo Palacio bracht de ontevreden Inter-trainer liefst drie aanvallers tegelijkertijd in, in een poging de gelijkmaker te forceren.

Dat lukte. In de 78e minuut lepelde Ever Banega de bal op het hoofd van Mauro Icardi, die de 1-1 en zijn tweede competitietreffer van het seizoen liet aantekenen. De Argentijn tekende vervolgens óók voor de 1-2 in blessuretijd. Inter heeft daardoor haar eerste zege in de Serie A binnen en dat zal de kritiek voorlopig doen verstommen.