Vizier op Europa: Genk ziet Bilbao eerste driepunter van het seizoen veroveren

11-09-2016 22:31

Racing Genk treft Athletic de Bilbao, Rapid Wien en Sassuolo in Groep F van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Spanje, Oostenrijk en Italië. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Limburgers.

Sturm Graz - Rapid Wien: 1-1
Vorm: G-G-G-W-W
Stand:
4e op 10 ploegen met 12 op 21 punten
Racing Genk gaat donderdag tijdens de eerste speeldag op bezoek bij Rapid Wien. De opponent speelde zaterdag de absolute topper tegen Sturm Graz in de Oostenrijke Bundesliga. Rapid Wien wist op verplaatsing bij de koploper een knap punt te veroveren: 1-1. Tamas Szanto maakte namens de bezoekers de vroege openingstreffer van Christian Schulz ongedaan. Het gat met Sturm Graz bleef zodoende vier punten.

Juventus - Sassuolo: 3-1
Vorm: V-V-W
Stand: 14e op 20 ploegen met 3 op 9 punten
Sassuolo was zaterdag geen partij voor de Italiaanse landskampioen. Na een halfuur stond er al 3-0 op het bord. Gonzalo Higuain trof twee keer raak, waaronder een pareltje. Miralem Pjanic nam de andere treffer voor zijn rekening. Luca Antei redde nog in de eerste helft de eer voor de bezoekers.

Deportivo La Coruna - Athletic de Bilbao 0-1
Vorm: W-V-V
Athletic boekte zondagavond haar eerste overwinning van het prille seizoen. Een doelpunt van Raul Garcia op assist van Iker Muniain net voor rust bleek voldoende om Deportivo van zich af te schudden. Bilbao klimt zo weg van de gedeelde laatste plaats in de Primera Division.