Vizier op Europa: Saint-Étienne en Mainz pakken punt; Qabala haalt uit

Vizier op Europa: Saint-Étienne en Mainz pakken punt; Qabala haalt uit

11-09-2016 21:45

Anderlecht treft AS Saint-Étienne, FSV Mainz 05 en Qabala FK in Groep C van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Frankrijk, Duitsland en Azerbeidzjan. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van paars-wit.

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 1-1
Vorm: G-G-W-V
Stand: 11e op 20 ploegen met 5 op 12 punten
Saint-Étienne nam een gemiddelde start in de Ligue 1, met vier punten uit drie wedstrijden. Vrijdagavond zette het wel een knappe prestatie neer. Het hield landskampioen PSG op een verrassend 1-1-gelijkspel. Het sterrenensemble uit Parijs heeft maar twee punten meer dan de opponent van Anderlecht.

Neftchi Baku - Qabala FK: 0-8
Vorm:
W-G-W
Stand: 2e op 8 ploegen met 7 op 9 punten
Vorige week gooide Gabala twee punten te grabbel, maar met een absolute glansprestatie tegen Neftchi Baku zette de topclub die misser recht. Het haalde zwaar uit en trok zijn doelpuntensaldo zo maar even op van +2 naar +10. Aanvaller Bagaliy Dabo was goed voor een hattrick en is een man om in het oog te houden.

FSV Mainz 05-Hoffenheim 4-4
Vorm: G-V
Stand: 14e op 18 ploegen met 1 op 6
Mainz 05, tegenstander van RSC Anderlecht in de Europa League, is er niet in geslaagd om te winnen van Hoffenheim ondanks een 3-0 voorsprong na een half uur. Het werd uiteindelijk 4-4.