Vizier op Europa: Celta krijgt rammeling, Panathinaikos wint makkelijk

Vizier op Europa: Celta krijgt rammeling, Panathinaikos wint makkelijk

11-09-2016 18:40

Standard Luik treft Ajax, Celta de Vigo en Panathinaikos in Groep G van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Nederland, Spanje en Griekenland. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Rouches.

Celta de Vigo 0-4 Atletico Madrid
Vorm: V-V-V
Stand: 20e op 20 met 0 op 9
Celta de Vigo komt donderdag op bezoek bij Standard. De Spanjaarden kenden een dramatische generale repetitie. In eigen huis verloor Celta de Vigo met liefst 0-4 van Atletico Madrid. Koke, Antoine Griezmann en Angel Correa maakten na rust de treffers voor de topclub uit Madrid. Theo Bongonda en Yannick Carrasco kwamen beide in actie. Celta de Vigo staat door de afstraffing na drie nederlagen op de laatste plaats in de Primera Division. 

Levadiakos-Panathinaikos 0-3
Vorm: W
Stand: 1e op 16 met 3 op 3
Voor de Grieken was het pas de eerste competitiewedstrijd, dus veel valt er nog niet te zeggen over de vorm waarin Panathinaikos verkeeert. Het boekte wel een simpele en ruime zege. Ex-Standard-speler Paul José Mpoku maakte zijn debuut, hij viel enkele minuten voor tijd in.

Ajax-Vitesse 1-0
Vorm: W-W-V-G-W
Stand: 3e op 18 ploegen met 10 op 15 punten
Beide teams begonnen aan het duel in de Amsterdam Arena met zeven punten uit vier wedstrijden. Uiteindelijk was het de thuisploeg die er na afloop drie mocht bijschrijven. Verdediger Nick Viergever werkte een assist van debutant Hakim Ziyech, ook in beeld bij RSC Anderlecht, af. Het was de eerste thuisoverwinning van het seizoen voor de Ajacieden.