Vizier op Europa: Geen enkele tegenstander van Gent verloor al een competitieduel

Vizier op Europa: Geen enkele tegenstander van Gent verloor al een competitieduel

11-09-2016 21:30

Gent treft Shakhtar Donetsk, Sporting Braga en Konyaspor in Groep H van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Oekraïne, Portugal en Turkije. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Buffalo's.

Shakhtar Donetsk - Dinamo Kiev: 1-1
Vorm: G-W-W-W-W
Stand: 1e op 12 ploegen met 19 op 21 punten
Het eerste puntenverlies voor de fiere leider in Oekraïne. Na zes overwinningen op rij moest Shakhtar tegen de nummer twee in de stand tevreden zijn met een puntendeling. Met achttien gemaakte doelpunten en slechts vijf tegendoelpunten staat de oranje-zwarte brigade uit Donetsk op scherp. Gent is gewaarschuwd voor de zware opdracht.

Sporting Braga - Boavista 3-0
Vorm: W-W-G-W
Stand: 2e op 18 ploegen met 10 op 12 punten
Braga heeft haar uitstekende competitiestart gewoon doorgetrokken. Thuis tegen Boavista, dat in drie duels nog niet had verloren, kende Braga weinig tot geen problemen. Voor rust prikte de Egyptenaar Koka binnen, een penaltydoelpunt van Pedro Santos (zijn derde goal in vier competitiewedstrijden) en een snelle derde van Wilson Eduardo deden de rest.

Antalyaspor - Konyaspor 1-3
Vorm: W-G-G
Stand: 7e op 18 ploegen met 5 punten
Ook de Turken wisten dit weekend te winnen. Voor Konyaspor was het de eerste overwinning van het seizoen, na twee eerdere gelijke spelen. Tegen Antalyaspor, de nummer laatst in de Süper Lig, werd zo'n resultaat ook wel enigszins verwacht. Sahiner was de grote man bij de bezoekers, hij scoorde twee keer. Bij Konya mocht Deni Milosevic, ex-Standard en -Waasland-Beveren, overigens 73 minuten meevoetballen. Geen enkele tegenstander van Gent verloor dus al een wedstrijd dit seizoen.