PSV komt in bizar Rostov terecht: 'Stuk van 500 meter duurt een uur'

PSV komt in bizar Rostov terecht: 'Stuk van 500 meter duurt een uur'

09-09-2016 18:03

Het nieuwe Champions League-seizoen staat voor PSV op het punt van beginnen. Komende dinsdag is Atlético Madrid in Eindhoven de tegenstander, maar over twee weken reist PSV af naar Rusland voor de confrontatie met FK Rostov. Maar daar geraken is niet zomaar gepiept.

'Er is een veld op twintig kilometer van Rostov, maar dat (kunsgras)veld is niet goedgekeurd door de inspectie van de UEFA', schrijft hoofd jeugdopleidingen Art Langeler in zijn column op de site van PSV. 'Alternatief? Een veld tweehonderd kilometer verder, maar dat kan alleen met de bus worden afgelegd... Bovendien is daar geen overnachtingsmogelijkheid.'

Om daar te komen lijkt moeilijker dan het winnen van de wedstrijd tegen de Russen. 'Er gaat nog een gerucht dat de afstand van het hotel naar het trainingsveld 500 meter is, maar de bus er een uur over doet omdat de brug over de rivier dicht is? Ook dat gaan we weer oplossen', aldus Langeler.

Dat een uitwedstrijd in Rusland geen pretje is, hebben Ajax-fans in augustus ondervonden. Supporters hebben het er zwaar gehad en werden onder andere met handboeien van elkaar gescheiden gehouden. Rostov schakelde Ajax uit in de laatste voorronde van de Champions League, nadat het eerder ook RSC Anderlecht had gewipt.