Slecht nieuws bij Club Brugge, voorzitter moet opnieuw voor rechter verschijnen

Slecht nieuws bij Club Brugge, voorzitter moet opnieuw voor rechter verschijnen

08-09-2016 19:44
4

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe zit in slechte papieren. Hij verscheen donderdagochtend voor de politierechter in Dendermonde. Verhaeghe wordt beschuldigd van aanranding van een vrouwelijke steward na het duel in Lokeren in 2014. Hij probeerde, naar eigen zeggen, zijn zoontje te beschermen. 

Een niet zo opgewekte Verhaeghe verscheen voor politierechter Peter D'Hondt. Volgens zijn advocaat is de Club Brugge-voorzitter niet eerlijk behandeld door de Voetbalcel. "Vandaar onze grote verbazing. De enige grote getuige, namelijk Vincent Mannaert, is niet verhoord. Maar wel andere mensen, die het maar fragmentair gezien hebben wel. En dan zijn het mensen die verbonden zijn aan Lokeren. Dat is niet zo fair", geeft advocaat Walter Vansteenbrugge aan in TV Oost

De federale Voetbalcel wil een stadionverbod van vijf jaar voor Verhaeghe. Maar dat vindt Vansteenbrugge ongehoord. "Ik heb vandaag de elementen aangebracht, die moesten aangebracht worden. Meneer Verhaeghe heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij reflexmatig heeft gehandeld ten aanzien van een minderjarig kindje. Ik denk dat een ieder zo zou gereageerd hebben", gaat Vansteenbrugge verder. De uitspraak volgt op 13 oktober.