'Standard wilde twee ex-sterkhouders terug naar Sclessin halen'

'Standard wilde twee ex-sterkhouders terug naar Sclessin halen'

08-09-2016 14:06

Het was op alle vlakken een hectische zomer een voor Standard Luik. Trainer Yannick Ferrare stond onder constante druk en werd deze week ontslagen. De Luikens kenden ook een drukke transfermercato, waarin veel spelers werden gelinkt aan de club.

Voorzitter bevestigt donderdag in La Dernière Heure dat de Rouches ook serieuze interesse hadden in twee voormalige sterkhouders. William Vainqueur en Sébastien Pocognoli kwamen echter niet. In het geval van William Vainqueur maakte de speler zelf een andere keuze. ''We hebben William Vainqueur proberen terug te halen, maar hij koos voor Marseille'', aldus Venanzi. Vainqueur, die van 2011 tot 2014 voor de Luikenaars speelde, kwam op huurbasis over van AS Roma.

Pocognoli keerde niet terug, omdat Standard een andere optie vond in Frankrijk. ''Sébastien Pocognoli stond ook op onze lijst, maar dat was voordat we op de piste van Elderson Echiéjilé kwamen, hij speelde 80% van de wedstrijden voor AS Monaco afgelopen seizoen." De Nigeriaan speelt dit seizoen op huurbasis in Luik. Er werd eerder gesuggereerd dat deze beslissing ook met budget te maken had.